29 mei Sunshine is weg, mijn grootste angst komt uit.

29 mei 2016 om 8u43 · 

 HELP!!!!!!!!!! SUNSHINE IS WEGGELOPEN, ZONDAG 29-5-16 ROND 8U45 OP DE BELLAMYSTRAAT RICHTING PIET PAALTJENS PLEIN DUS IN OMGEVING MARCONI!!! HIJ IS GECHIPT!!! ALS JE HEM ZIET OF VINDT BEL ME DAN AUB!!! ZIJN BROER WORDT HIER HELEMAAL GEK!!! 0611-536956

 151 keer gedeeld

(Ik laat alle commentaren maar weg die er op facebook bijkwamen, anders wordt het wel een erg lang verhaal)

* * * * * * * * * * * * * * * 

29 mei om 20u05

 https://www.amivedi.nl/detail/?meldingid=1092091#.V0svNCZpt3J.facebook

 Nog geen spoor van hem gezien. Overal geweest! Straks weer lopen als t donker is en vannacht ook...

* * * * * * * * * * 

Ria Niemeijer (wanhopig.)

29 mei om 23u48 

Aint no Sunshine since he's gone!!!

Wat heb je toch een vreselijke mensen! Wordt je gebeld: Ik heb uw katje hier! Mijn hart springt uiteraard direct tussen mijn oren. Weet u het zeker?? Ja hoor. Waar kan ik m komen halen dan? Mathernesserdijk 107, oke, ik zal het even opschrijven dan kom ik er direct aan. Waar precies? Mathernesserlaan. Je zegt net dijk is het nu dijk of laan? Nee het is laan. (ik voel nattigheid) Dan geloof ik het niet want zo ver is hij vast niet weggelopen. Nou maar ik heb hem gevangen in de Bellamystraat hoor. Kunt u mij een foto appen zodat ik kan zien dat het de mijne is? Dan rij ik niet voor niets helemaal daarheen. Ja hoor dat zal ik doen... Nooit een app binnen gekregen natuurlijk. Bah, wat zijn er, buiten die heel veel lieve mensen die me helpen en alles delen en bellen en appen enz enz, maar wat zijn er toch een nare mensen op de wereld...

Dag 1 - 30 mei

9u14 - hoopvol

Er belt net een mevrouw, ze heeft hem gisteren gezien!!! In de van Lennepstraat aan het einde bij de Mathernesserdijk. Zij liet haar hondje uit en die ging onder een auto snuffelen en daar zat hij verstopt achter de voorband!!!

Hij mauwde niet, blies niet maar zat als bevroren en reageerde niet. Toen zag zij een flyer en heeft me nu net gebeld. Het begin is gemaakt, hij is eindelijk gespot. Ik heb hier vannacht namelijk ook gelopen maar als hij 'bevroren" is van angst dan reageert hij natuurlijk niet!!!

Ik ga er nu naartoe en hoop m ook te zien, dat is al wat natuurlijk!!! Die mevrouw gaat straks ook nog even kijken, zonder hond!!! (Moonlight is er echt ziek van!)

19u20 Ik geef het nooit op!

https://mijndieriszoek.dierenbescherming.nl/help-mijn-dier-is-zoek/bekijk-alle-vermiste-dieren/78001

 

 

Dag 2 - 31 mei

6u26 - vastberaden.

Ook vannacht weer op zoek geweest, tot 2 x toe drijfnat maar dat geeft niet. Helaas geen resultaten geboekt en geen telefoontjes meer gehad dat ze hem gezien hebben. Zo frustrerend!

Om 4 uur een meisje-eend achter me aan, had brokjes dus wat gegeven en ja, toen was ze heel erg aan me gehecht opeens. Samen lopen zoeken maar ook zij kreeg Sunshine niet uit zijn schuilplaats....

Toen kreeg ik een meneer op de fiets achter me aan, hij ging op een gegeven moment aan de overkant lopen. Dus ik heb gevraagd wat hij nou moest. Hij zei met zwaar accent dat hij niet begreep wat ik aan het doen was. Uitgelegd maar hij vond mij misschien raar maar ik vond hem gewoon eng.

Om half zes maar naar binnen gegaan. Nieuwe dag, nieuwe kansen. Hopen dat ik mijn benen er niet af slijt. Tot ik hem terug heb zal ik elke nacht hier rond blijven lopen! Hongerige eenden of enge mannen houden me niet tegen!!!

Dag 3 - 1 juni

9u48 - geradbraakt.

NOG STEEDS VERMIST - 3 dagen nu. Ik word steeds wanhopiger maar de moed geef ik niet op. Ik heb zo'n spierpijn van het lopen dat ik bijna niet op kan staan. Vannacht, door slim idee van mijn dochter, heb ik Moonlight in de huiskamer van alle gemakken voorzien, inclusief bak.

Zelf lig ik op de grond in de gang (tussen het lopen door dan) met de bovendeur open. Ik maak een spoor vanaf de 2e overloop en zet bakje met vis neer onder het tafeltje in de gang en hoop zo dat hij binnenkomt omdat hij honger heeft waarop ik uiteraard de deur dicht zal knallen...

Dat Moonlight af en toe flink loopt te mauwen omdat ie kan zien dat ik daar lig, lijkt mij juist gunstig. Helaas, geen enkel spoor van hem afgelopen nacht, ook geen brokje gesnoept uit de gang. Maar zo kom je er wel achter wat een rottig drukke buurt dit is!! Als ik om half 2 rondloop, gaat er een groepje voetballen, met alle gejoel en geschreeuw wat daar bij hoort.

Dan komen er nog meiden bij, nog harder gillen allemaal. Nou dat gaat echt helpen hoor... NOT! Mijn buurjongen schuin hieronder is tot half 5 heen en weer gelopen in en uit zijn huis. Ik ben om half 6 maar weer gaan lopen tot een uur of 7. Dus tja, vannacht had Sunshine geen rustig moment om te proberen wat brokjes te verschalken. Maar ik lig er vannacht uiteraard gewoon weer. Slapen doe ik wel als hij er weer is!

Dag 4 - 2 juni

7u28 - bezorgd.

Het ergste is het niet weten, heeft hij honger, dorst? Hij moet zo bang zijn! Gisteren weer de hele ochtend gelopen, weer overal flyers geplakt. Bij de tramhaltes, bij de bushalte, bij de diëtiste, bij de kinderboerderij.

Ik had al 3 volle nachten niet geslapen en ging een beetje raar lullen. Toen gisteren bij de speeltuin waar ik een flyer plakte, een man me vroeg wat ik aan het plakken was deed ik mijn verhaal en vertelde dat ik nu onderweg ging naar het kinderasiel, wat kinderboerderij moest zijn uiteraard...

Ik had nog meer van zulke absoluut rare versprekingen en liep helemaal te zweven. Door een goede tip van Ada Schouten heb ik ook nog naar Radio Rijnmond gebeld en terwijl ik daar in de wacht hing, dacht ik dat ze mijn gegevens zouden noteren, maar ik was opeens in de uitzending en mocht mijn verhaal kwijt en zo kon ik nog meer mensen bereiken! Alle hulp is welkom.

Ook lees ik veel online over weggelopen katten en lees dat ze volledig in de Survival mode gaan, geen geluid maken en niet bewegen. Ook al zou ik vlak bij hem lopen roepen, dan nog zou hij zich niet laten zien. Ook afgelopen nacht weer wakker gebleven, 2 x de buurt rond geweest, heb een camera met bewegingsdetector in het trappenhuis 's nachts. Buiten het thuiskomen van mijn buurman, had het ding niets geregistreerd en ook de brokjes waren onaangetast.

Dus ook hier weer door gefrustreerd want de 1e 2 nachten was er wel van gegeten. Ik hoopte zo te kunnen zien of hij het was maar ja, dan moet hij wel komen. Weet ik waar hij zich bevindt dan kan ik een vangkooi gaan huren maar zonder enig idee waar heeft dit geen nut.

Het meest hartverscheurende is nog wel het zien hoe erg moeilijk Moonlight het heeft! Hij zoekt hem echt, hij gaat de nieuwe witte krabpaal steeds in om naar het bovenste mandje te kijken, loopt de gang in, kijkt links en rechts en loopt dan echt heel hard te grauwen want het klinkt veel rauwer dan normaal mauwen. Dan holt hij weer hard naar boven, dan weer naar het balkon en dan komt hij bij mij uithuilen en dan huil ik maar een potje mee...

We missen hem dus verschrikkelijk! Gisteren belde er iemand dat ze hem gezien had in de van Lennepstraat, maar bleek loos alarm want ook al leek hij precies op Sunshine, zoals de dame dan zei, maar deze kat had een rood riempje of zakdoekje om zijn nek. Wat ik nog het ergste vind is dat het lijkt alsof hij van de aardboden is verdwenen want, buiten die zondagavond, is hij door niemand meer gezien.

En dan is er nog iemand die steeds overal alle flyers afscheurt. Ook zo raar, waarom doet iemand zoiets? Vandaag moet ik ook gewoon toch echt weer naar mijn werk, maar ik heb geen idee hoe ik daar doorheen moet komen.

Vrijdag ook nog 2 x naar het ziekenhuis met mijn moeder. En dan weer een avonddienst en 's nachts zoeken en waken... Maar ik zal niet rusten tot hij weer gevonden is en hoop dat al dat duimen van jullie het verschil zal maken! Voor Moonlight en mij zal zijn thuiskomst het enige zijn dat ons weer gelukkig en compleet kan maken! Bedankt voor alle steun, het helpt dragen.

Dag 5 - 3 juni

7u13 - verdrietig

Sunshine nog steeds vermist. Dit is de laatste foto die ik op mijn gsm heb genomen van hem. Ik hoop en bid dat ik nog veel meer foto's van hem zal maken. Gisteren belde een mevrouw. Ze had Sunshine gezien op de van Adrichemweg. Dat is helemaal in Overschie!

Ze was er zo van overtuigd dat ze een andere mevrouw had aangehouden om te vragen of die soms een telefoon bij zich had zodat ze kon bellen. Ze had Sunshine net gezien zei ze en liep toen langs de auto van Kim waar ze de flyer zag. Ik moest daar gaan zoeken natuurlijk omdat ze er zo van overtuigd was!

Maar kon hij wel helemaal daar zijn? Samen met mijn dochter ben ik gaan lopen en dat blijkt helemaal zo moeilijk niet. Voor een kat een stuk makkelijker dan voor een mens zelfs. Hij zou tussen de gele en de witte flats zitten. Het gekke is dat hoe lang we hier ook hebben lopen zoeken, we geen enkele kat hebben gezien. Iets wat me hier in Spangen ook steeds gebeurt. Ik zie er geen 1!

Ook iets wat ik heel raar vind. Elke dag kilometers lopen en geen enkele kat tegen komen. Moonlight is al zichtbaar dunner aan het worden en voelt zich echt heel slecht. Vannacht over de hele route weer kattenbak korrels gestrooid. Ik wil mijn zonnetje zo graag terug zien. Vooral om zijn broer weer gelukkig te maken. Ik ben moe, kan niet meer helder denken en maak hazeslaapjes af en toe want dan schiet ik weer wakker met hartkloppingen van angst om hem. Hij moet toch ergens zijn???

14u38 - 

Even snel thuis tussen de ziekenhuisafspraken in... Denk dan bel ik toch maar een paragnoste, kreeg haar facebook pagina ergens hieronder en daar staat telefoonnummer. Ik zeg dat mijn ene kat al een paar dagen weg is en dat zijn broer er ziek van wordt. Zegt ze, binnen een seconde, ik krijg er geen goed gevoel bij. Ik zeg oh oke, daar kan ik weinig mee.

Ja zegt ze dus ik kan verder niets voor u doen maar ik ben wel eerlijk. Ik zeg nou, bedankt in elk geval. Vliegt ze uit; Ja maar u belt mij hoor! NOU JA!!! Ik bedankte haar gewoon hoor!!! Zei ik nog tegen haar, ik zeg ik bedank gewoon voor de moeite hoor. Ja zegt ze en hangt op. Daarom wil ik dus zulke neppers niet bellen. Geloof me, zo werkt het dus niet.

Heb er 27 boeken over gelezen en ze weet niet eens wat ze aan het doen is. Wat een trut zeg. En dat zeg ik niet omdat ze dat zei maar om de manier waarop het gesprek ging. Ik hou sowieso niet van liegen en valse hoop geven maar als je zó reageert??? Dan zit er bij jou iets niet goed! Punt uit, gelijk klaar mee. Te veel kaf tussen het koren.

Zo meteen maar weer met moeder naar het ziekenhuis maar wilde even langs Moonlight, die weer flink loopt te jammeren hier. Hij is nog nooit alleen geweest dus dit is echt niet leuk meer. Elke keer opnieuw breekt mijn hart weer als ik hem zo hoor huilen... Sunshine waar ben je nou??? Kom alsjeblieft weer naar huis!

Dag 6 - 4 juni

9u52 - somber

Dag 6 zonder Sunshine - Letterlijk en figuurlijk. Gisteren was een vreselijke dag. Heel de dag in het Erasumus gezeten, om met mijn moeder mee te gaan. Tussendoor even naar Moonlight geweest want die was nog nooit zo lang in zijn leven alleen geweest. Hij is vanaf zijn geboorte alleen maar altijd samen met zijn iets kleinere maar veel brutalere en avontuurlijkere broer geweest.

Moonlight is zichtbaar vermagerd deze afgelopen dagen. Ik moet er maar niet aan denken hoe het wat dat betreft gesteld is met Sunshine! Op mijn werk merkte ik dat het haast niet mogelijk is om normaal te functioneren. Ik heb mijn best gedaan maar hoop dat ik niets belangrijks vergeten ben.

Sunshine zit echt dag en nacht in mijn hoofd en Moonlight ook. Vannacht ook weer niets uit het bakje op de trap gegeten, ik had er nu zelfs tonijn in gedaan omdat ik dacht dat die geur wel ver zou dragen en hij het niet zou kunnen weerstaan want als ik normaal roep "moet je Fishje?!" dan rent ie zijn poten uit zijn lijf om als eerst op het aanrecht te klimmen en kan ik met moeite het blikje Almo open krijgen omdat hij er van die "knalkopjes" tegen loopt te geven. Probeer het zo ook maar eens even in een bakje te krijgen.

Moonlight staat dan altijd gewoon braaf op de grond te wachten en Sunshine springt als een gek op de grond het bakje achterna en als hij de kans krijgt duwt hij Moonlight gewoon een stukje naar achteren zodat hij uit zijn bakje ook nog even een paar happen kan pikken. Ik moet hem dan altijd naar zijn eigen bakje duwen voor Moonlight weer verder kan eten.

Toen ik vannacht ging zoeken dacht ik "Jackpot!" want het was hier helemaal stil, mistig én alle straatverlichting was uitgevallen. Aardedonker voor zover dat kan in een grote stad. De zaklamp die Petra S me was komen brengen heeft al aardig dienst gedaan en was vannacht absoluut onmisbaar. Helaas weer niets opgeleverd. 

Ben me net een ongeluk geschrokken omdat ik dacht dat hij tussen de gevonden katten bij Amivedi stond maar bij nadere inspectie had deze een klein streepje wit teveel op zijn neus, maar volgens mij zag ik hem , voor heel even. High highs, very low lows... 

Vandaag ga ik poster brengen naar de 2 dierenasiels in de buurt en ga in de grote winkelstraat hier dichtbij op palen mijn flyers plakken. Eerst even mijn dochter oppikken, onder het koffie drinken kunnen we flyers in mapjes doen, heb de Hema een stuk lichter gemaakt wat mapjes betreft en dan gaan we op pad. Mijn lieve kind is samen met Moonlight een beetje mijn redding omdat ik het af en toe even gewoon niet meer weet.

Thanks Kimberley, love you en Moonlight loves you too. We gaan hem weer thuis krijgen, al is dat het laatste wat ik doe!

http://www.marktplaats.nl/a/dieren-en-toebehoren/vermiste-en-gevonden-dieren/m1057043217-sunshine-vermist-r-dam-spangen-ook-gespot-in-overschie.html?c=9b26ed2a557deff636f4f8b9c5b7a618

18u15 Mijn arme jongen! Wat zal hij ontzettend bang zijn. Mijn hart breekt hier gewoon...

 (ZWAARRR ONWEER DIE DAG! Ik was helemaal in paniek om hem, wat heb ik zitten huilen! Hij wist niet eens wat onweer was en nu moet hij dat in zijn uppie en buiten beleven? Zo vreselijk heb ik me nog nooit gevoeld en dat wil echt wel wat zeggen! )

22u18 plaatste mijn dochter de volgende oproep: 

Lieve vrienden en familie ik wil jullie iets vragen om met mij en vele andere mee te doen om sunshine weer thuis te krijgen. <3

De Wet van de Aantrekkingskracht... Ga jullie niet opzadelen met details. De theorie is dat je een krachtige, concreet geformuleerde stelling/wens (die je tot in je bot voelt) kunt laten gebeuren. 
Je maakt a.h.w. aan het universum duidelijk dat je iets nodig hebt/wilt. Zweverig? Zal wel, kan me niet boeien. Baat het niet, schaden doet het zeker niet.

Bedacht me dat als we onze krachten bundelen (ik denk al een paar uur) het universum de boodschap nog duidelijker zal ontvangen.

Het vereist concentratie, maak je de wens eigen, voel hem, laat geen enkele negatieve boodschap de 'mantra' besmetten. Voel met hart en ziel, wees overtuigd.

De wens vraag 
Zondag 5 juni 2016 om 05:00 (5 uur 's morgens) is Sunshine in de Bellamystraat bij Moonlight en Ria Niemeijer ( liefst / graag nu al mee beginnen of zodra je kan en wil)
Allemaal alvast enorm bedankt

ook bedankt voor jullie tips en lieve reactie en het delen van alle berichten.

Liefs van ons.

Dag 7 - 5 juni

8u 10 - wanhopig

Sunshine is, ondanks alle goede gedachten helaas niet thuis gekomen vannacht. Vorige week op dit tijdstip was hij hier nog. Zijn broer is zienderogen vermagerd in deze week en had eerst een lekkere volle kont waar ik altijd kriebelde maar waar ik nu botjes voel.

Vorige week deze tijd was Sunshine volop bezig om zijn streken uit te halen. De weken ervoor was hij al bezig om zijn ontsnapping te plannen en in een voor mij worst case scenario is hem dat vorige week gelukt. Wat ik zo vreemd vind is dat hij nergens wordt gezien. Ook niet door mij.

Zou iemand hem toch gewoon in huis hebben? Ik weet namelijk dat hij, ondanks al zijn streken, volledig onweerstaanbaar is. Ik wist al snel dat het kiezen van zijn naam geen toeval was. Hij is namelijk het zonnetje in mijn leven en kan me terwijl hij iets aan het slopen is door de ondeugendheid in zijn blik laten schateren van het lachen.

Ook de "gesprekken" die de twee broers altijd samen voerden waren altijd zo hilarisch. Hoe vaak ik altijd ook geprobeerd heb om dit op te nemen; zodra ik met gsm in de buurt kwam, zwegen ze direct. Mocht hij bij iemand in huis zitten dan zou ik een oproep willen doen aan diegene : neem contact op en dan kom ik Moonlight brengen!

Ik zie ze dan liever gelukkig samen bij een ander dan apart en ongelukkig! Moonlight zondert zich steeds vaker af, al ligt hij nu gelukkig even bij me. Alsof hij weet dat ik hem nu even nodig heb. Ik blijf hoop houden, ik blijf lopen en zoeken en flyeren en bidden tot die twee weer herenigd zijn. Wat kan een mens toch oneindig diep houden van een dier. God IS liefde! Dus reken ik er op dat die LIEFDE Sunshine weer naar huis zal voeren!

Wil je verder lezen?

Lees dan verder onder het kopje ❤"Suns's blog"❤ (maand staat erachter) waarin ik elke dag een stukje schrijf over alles wat er gebeurt of nog gebeuren gaat!  🤪 Ik heb 2016 een eigen plekje gegeven, 2017 zijn we nu in bezig. Ik hoop dat er geen kopje met 2018 hoeft te komen, dat hoef ik natuurlijk niet uit te leggen! 

 

In elk geval, veel plezier met lezen! Kijk ook voor handige links e.d. op de pagina "LINKS" Laat een commentaar achter als je wilt, of like een pagina. Altijd leuk om feedback te krijgen 🙂 

Mailen kan ook, zie "contact". 

Veel leesplezier!

Ria Niemeijer