31. jul, 2017

Een jaar en 63 dagen zonder Sunshine

Het duurde best nog even voor ik uiteindelijk lekker ben gaan bankhangen gisteren. Wat kleine opruimdingetjes zorgden daar wel voor. Al ben ik wel op de bank beland na een tijdje, van lezen is er niets gekomen en daar had ik toch echt heel erg behoefte aan. Van bijslapen wel, een beetje teveel van het goede zelfs. Het zal nodig geweest zijn. Het is altijd lastig schakelen van avonddiensten naar de dag. Ja, je hebt 2 dagen in het weekend, dat lijkt zo maar eigenlijk is dat niet zo.

Vrijdags kom je bekaf thuis, maar na al die dagen zit je in het avondritme. Dan zaterdag er vroeg uitkomen lukt eigenlijk niet, daar ben je te moe voor. Maar je zal toch weer redelijk op tijd naar bed moeten wil je er zondag vroeger uit kunnen. Dan helpt het al helemaal niet als je de middag slapend doorbrengt omdat je er eigenlijk weer vroeg in moet om er op maandag om 4 uur uit te kunnen.

Om half 1 sliep ik nog niet. Toch was ik op tijd wakker en om kwart over vier zat ik al slaperig aan de koffie. Ik gaf om de stemming er een beetje in te brengen een eigen versie van Brigitte Kaandorp’s ‘zwaaaarrrrr leven, ik heb een heeeel zwaaarrrr levah’ ten gehore maar dat werd door mijn viervoeters geloof ik niet echt op prijs gesteld. Ja, ook die moeten weer switchen en ze lijken daar net zoveel moeite mee te hebben als ik.

Ze waren tot diep in de nacht bezig, ik heb van alles gehoord maar ik heb ze maar laten gaan. Toen ik er weer zo vroeg uit was, was ik dan ook echt de enige in het hele huis die wakker leek te zijn. Moonlight kwam wel even gedag zeggen en pas toen ik al gewassen en aangekleed was kwamen de kleintjes eens even kijken. Eten willen ze altijd wel en ik denk dat dit de enige reden was van hun wakker worden.

Aurora zag ik pas toen ik al wegging. Die vond het ook wel een beetje aan de vroege kant. Ik ook hoor, ik geef het eerlijk toe. Het zijn geen tijden meer maar ja, wie weet hoe de diensten zullen lopen bij mijn eventuele toekomstige werkgever. Ik zeg nog maar even niks. Ik zat alleen tot 9 uur mijn collega van vakantie terug kwam. Volgens mij is ze gelijk al weer aan de volgende toe. Chaotisch blijft het in elk geval wel. Er is niet veel goed gegaan het weekend geloof ik.

Ik had vandaag eigenlijk mijn auto naar de keuring moeten brengen. Omdat ik alleen zat tot 9 uur moest ik even wat regelen voor ik om 7u50 richting garage kon. Die zit schuin tegenover waar ik werk, dat is dit jaar dus nog reuze handig. Volgend jaar moet ik dat maar weer anders zien te regelen en nog geen idee waar ik tegen die tijd uithang. Rare gedachte. Maar zodra ik binnenkwam werd me gezegd dat de keurmeester er vandaag niet was wegens privé omstandigheden en of ik morgen niet kon.

Ja hoor, tuurlijk wel. Morgen zit ik in elk geval niet alleen tot 9 uur. Had ik dat geweten had ik gelijk op dinsdag afgesproken. Als hij maar voor de 5e gekeurd is. Of zij eigenlijk, mijn Christine. Ik ben van plan nog jaren met haar te rijden natuurlijk. Morgen dan maar weer brengen en hopen dat ze om half 3 klaar staat om als een gek naar huis te rijden. Vlak voor ik de deur uitrende, wilde een collega me nog tegenhouden om me over een verandering voor morgenochtend te vertellen maar ik wilde het niet meer horen. Dat zie ik morgen dan wel weer. Ik ben KLAAR, ik wil weg, nu!

Richting mijn moeder kwam ik erachter dat ze me echt gejinxt heeft met die brug. Vlak voor ik er bijna over was, schoten alle lichten op rood en gingen de bellen tekeer. Ja hoor ma, bedankt. Nu heb ik het ook steeds. Ik ga gewoon proberen het weer om te draaien. Zo zonde van mijn tijd vind ik het maar zolang ik geen amfibie voertuig heb zal ik moeten wachten tot dat ding weer open is. Of dicht, nou ja, dat ik erover heen kan rijden.

Vandaag is mijn broer echt jarig en die was ook bij ma. Hij had nu in elk geval wel mooi weer in verhouding tot afgelopen zaterdag. Toch was zijn feestje niet in het water gevallen want het was echt wel iets aparts zo in de regen en nog gezellig ook. Maar vandaag is hij echt 44, we schelen 11 jaar en ik kan me de dag dat hij geboren werd nog zo voor de geest halen. Een lange rooie kreeft leek hij wel. Ik was ervan overtuigd dat ik een zusje zou krijgen dus ik moest even schakelen maar ik was toch wel blij met hem. Nog steeds hoor. Nog vele jaren Bro!

Ik kwam net thuis en de cits hebben best wat eten laten staan, die ga ik straks pas wat geven hoor. Volgens mij maak ik me meer zorgen dan nodig is of ze wel genoeg krijgen. Die kleintjes dan, omdat die geen brokjes eten. Vooral kleine Rainbow niet. Dat is toch een hele rare met eten. Ik had gisteren nergens zin in na de afgelopen weken voor het eerst een luie dag te hebben.

Koken kan altijd wel dacht ik en ik heb wat laten bezorgen. Lekker lui en decadent. Dat doe ik normaal altijd alleen maar een keer tijdens avonddiensten of zo. Nu nam ik het er lekker van. Ik had een shoarmaschotel besteld en daar zit ook patat en salade bij. Nu zou je denken dat katten dan voor het vlees gaan maar nee hoor, niet Rainbow. Skylar heeft wel een paar stukjes vlees genomen. Rainbow pikte van mijn sla én hij pikte patatjes.

Skylar kwam even kijken waar hij nou zou fanatiek op aan het kauwen was en werd als een gek weggeblazen door zijn kleine broer. Afblijven! Dat vond hij veel te lekker. Als ik mijn boterhammetjes met ze deel wil hij ook juist een stukje korst. Dus sla, patat en korsten brood vreet hij wel, maar brokjes die goed voor hem zijn, ho maar. Ik snap er geen jota van. Als hij maar genoeg voedingsstoffen binnenkrijgt die kleine uk.

Als je Skylar ziet, die is al bijna net zo groot als Moonlight en heeft alleen nog een veel kleiner koppie maar in hoogte schelen ze al niet zoveel meer. Dat wordt dus straks ook echt een grote kat. Rainbow is best wel gegroeid hoor maar niet zo snel als Skylar. Aan de andere kant, dit was al zo vanaf ze geboren zijn dus het is niet dat ik het veroorzaakt heb. Ik ben gewoon iemand die veel te bang is dat ze iets niet goed doet in het verzorgen van haar schatten. Ik moet daar toch echt eens een keer mee ophouden. Ik zal het proberen. Ik beloof niks. 

31. jul, 2017

Quote van de dag

"Er zijn verschillende soorten religies, niet alleen in verschillende delen van het eiland, maar zelfs in elke stad; sommigen aanbidden de zon, anderen de maan of een van de planeten.

Origineel: There are several sorts of religions, not only in different parts of the island, but even in every town; some worshipping the sun, others the moon or one of the planets."

Thomas Moore Iers dichter en schrijver 1779-1852
30. jul, 2017

Een jaar en 62 dagen zonder Sunshine

Lekker bijtijds wakker vandaag. Wel met de wekker maar ik durfde het risico niet te lopen weer een hele dag te verspillen. Het liefst zou ik gewoon niet slapen. Het punt is dat mijn lichaam dat wel moet. Jammer hoor. Wat zou het toch fijn zijn als er geen dag en geen nacht was en dat je geen slaap nodig zou hebben. Dat lijkt mij echt heerlijk! Gewoon 8 uur werken en de rest van de uren zijn voor je zelf.

Geen nacht maar een beetje schemer voor een uurtje of 8 om het verstrijken van de tijd toch een klein beetje weer te geven en je weet dat de volgende dag er weer is als het weer helemaal licht is. Niet moe worden maar gewoon lekker je gang kunnen gaan met wat je maar wilt. Oh en als dan ook nog eens niets vies wordt, dan is dat helemaal mooi meegenomen. Wie stemt voor?

Een mens mag toch best een beetje fantaseren? Gisteren was het best gezellig zo in de regen in de tuin eigenlijk. Het had gewoon wel iets. Toen ik kwam lag ma op bed. We zaten onder de grote tent op de zelfgemaakte loungeset en het miezerde een beetje. Ik was toch maar rechtstreeks naar ma en broer gegaan. De boodschappen moest ik nog halen. De kindjes die er waren speelden lekker in de tuin, die hebben geen last van een beetje miezer.

Af en toe kreeg je een flinke druppel in je nek, door de windgaten van de tent. Muziek via een gsm, hapjes en drankjes en gezellig gebabbel. Hij had natuurlijk liever prachtig weer gehad maar op zich vond ik dit ook niet verkeerd. Ma is toch ook even beneden komen zitten en die regen deed er gewoon niet toe. Ik moest wel de tijd in de gaten houden want anders had ik niets in huis. Op een gegeven moment hield het op met zachtjes regenen, het begon te gieten. Mijn cue om boodschappen te gaan halen.

Natuurlijk was ik mijn boodschappenbriefje wel vergeten. Er zal eens een keer iets wel helemaal goed gaan. Ik liep door de winkel en ben volgens mij wel langs alle schappen gegaan voor ik met een vaag gevoel van ‘ik moest echt nog iets hebben maar wat’ bij de kassa belandde. Ik wist het gewoon echt niet meer. Zodra ik thuis binnenstapte wist ik het natuurlijk wel. Een lampje met een grote fitting was niet mee in de tas gegaan. Zucht. Zit ik gewoon nog steeds in het donker in het kleinste kamertje. Maandag dan maar weer hoor. Poging zoveel wordt dat dan.

Het was een juiste beslissing om eerst naar mijn broer te gaan. Tegen de tijd dat ik thuis kwam, viel de regen met bakken uit de hemel. Ik ben nog maar wat dingen gaan doen die ik anders vandaag had moeten doen. Een klus als die 3 bakken helemaal verschonen is ook niet echt iets waar ik naar uitkijk maar wel vaak moet gebeuren. Ik had de nieuwe hoekbak er ook maar gelijk even bij gedaan. Alsof die hoekbakken gemaakt zijn voor mijn badkamer lijkt het wel. De 2 passen precies elk in een hoek van mijn douche. Er zal nog wel een 3e volgen denk ik zo, dan staan ze netjes helemaal rondom.

De katjes vinden het altijd heerlijk die schone bakken. Daar vliegen ze dan allemaal op om ze zo snel mogelijk weer net zo vies te krijgen. Dat duurt nog geen 2 weken. Elke dag scheppen en omwoelen en dan vind ik het na zo’n 1,5 week wel weer tijd worden om alles te vervangen. Door de silicaat ruik je niets maar dan wel. Op de zakken staat dat je ze wel een maand kan gebruiken maar daar ben ik het niet mee eens, dat is een verkooppraatje.

Ik las van de week dat er zelfs silicaat te koop is, wel in Amerika, die je laat zien of er iets aan de hand is met je kat. Het spul verkleurt namelijk als ze erop plassen. Geel, dan is alles in orde. Blauw dan is er een te hoog alkaline gehalte in hun plas, groen te hoog zuurgehalte, oranje geeft iets aan over de lever en rood, dan zit er bloed in. Zo kan je diverse ziektes in een vroeg stadium voorkomen. Ik zal de link er hier even bijdoen voor belangstellenden kattengrit met kleur

Het is niet te betalen hoor, vind ik dan. Bovendien, ik zie een foute kleur, van welke kat is dat dan? Krijg je dat weer. Moet je de hele dag bij de bakken gaan zitten om te zien met wie er nou iets aan de hand is. Heb je maar 1 kat dan is het volgens mij goed te doen en is het reuze handig om al heel vroeg te kunnen zien of er iets speelt en zo erger te voorkomen. Voor mij zou het niet zo handig zijn.

Vandaag is lekker mijn dag. Eindelijk. Ik schrijf nu lekker vroeg, ga straks alleen mijn haar even doen en daarna in pyjama lekker bankhangen. Mét een boek en koffie. Muziekje aan op de achtergrond. Er zullen vanzelf wel een paar katten bij komen liggen en dan is het voor mij al wel een bijna perfecte dag. Een beetje de keuken opruimen en een afwasje, vanavond eten maken en de spullen voor morgen klaarzetten. Meer ga ik dan ook echt niet doen. Hoop ik toch. 

30. jul, 2017

Quote van de dag

"Er is een kracht in de aarde die ervoor zorgt dat de maan beweegt.

Origineel: In Terra inest virtus, quae Lunam del."

Johannes Kepler Duits astronoom, wiskundige en natuurkundige 1571-1630
29. jul, 2017

Een jaar en 61 dagen zonder Sunshine

Ik durf het bijna niet te zeggen… Ik heb toch weer de stofzuiger laten staan. Ik had het me nog wel zo voorgenomen want dat scheelt voor mijn vrije weekend een hoop tijd. Maar dan sta je op en dan zie je dit om te doen. Als je dat gedaan hebt dan zie je dat om te doen. Het is dan wel weer vrij van rommeltjes en een berg kleding maar de grootste klus hier moet ik nog doen. Dat ga ik zo echt even doen hoor.

De kleintjes wilden ook nog boterhammen eten. Daar vragen ze tegenwoordig om bij de ijskast, dat kon ik ook niet negeren. Puntje bij paaltje, na nog wat van die dingen die ik echt even moest doen, was het al veel te snel weer tijd om te gaan werken. Die laatste avond van 6 diensten is altijd behoorlijk zwaar en deze keer was dat niet minder. Gelukkig ging die ook voorbij en hebben we nog wel wat te lachen gehad.

Onderweg naar boven nam ik de laatste zakken kattengrit mee uit de auto. Ik was gisteren vergeten om met de grote tas boven te komen om binnen te kunnen komen en dat wilde ik dit keer echt niet vergeten. Dat was maar goed ook. Gek genoeg was het Aurora die een spurt nam richting open deur en in haar gang werd gestopt door de tas die voor mijn voeten hing. Dat doet ze de laatste tijd wel vaker.

Zou ze gewoon nieuwsgierig zijn of is ze het leven met de kittens beu en wil ze vertrekken? Dat kan makkelijk natuurlijk. Ze is nog steeds af en toe pislink om de kleintjes. Toen ik me gisteravond, of liever –nacht, geïnstalleerd had op de bank, kwam ze er ook bij. Wat later kroop Rainbow er ook heel voorzichtig bij. Hij ging op gepaste afstand liggen en kwam niet eens echt bij haar in de buurt. Dat ging even goed. Hij lag ondertussen lekker te slapen half over mijn voeten heen.

Ze ligt het zo te bekijken en kreeg toen volgens mij de P in omdat ze er niet alleen lag of zo want vanuit niets maakte ze een kattenkoppen geluid en gaf hem een pets. Dat ze ernaast zat en haar nagels in mijn voet sloeg was natuurlijk niet de bedoeling. Alleen ik schrok me lam en gaf haar direct een duw onder haar kont en vroeg boos waarom ze dat nou weer deed? Dat was echt nergens voor nodig!

Beledigd ging ze op de leuning zitten en na nog echt heel boos naar Rainbow te hebben gekeken is ze weg gegaan. Ik denk naar boven. Vannacht heeft ze in elk geval niet bij me geslapen. En geslapen heb ik zeg. Volgens mij is het meer dan jaren geleden maar ik werd om 11u30 wakker! Nou zeg, dat is echt niets voor mij! Ik hou niet van uitslapen, dat vind ik zonde van de tijd. Ik zal het nodig gehad hebben en daar doe je niets aan.

Ik dacht dat ik de hele dag voor mezelf zou hebben om de boel hier een keertje goed te kunnen doen. Maar ook daar is al een stokje voor gestoken. De telefoon ging, het was mijn broer. ‘Jij weet toch ook dat ik vanmiddag mijn verjaardag vier bij ma in de tuin?’, vroeg hij me. Nou nee, ma zei van de week dat hij door het rotweer niet zou kunnen barbecueën en dat hij het maandag, als hij echt jarig is, gewoon thuis zou vieren.

Dat was dus even een miscommunicatie blijkbaar. Hij vertelde dat ma er zelf geen zin in had eigenlijk en ze wilde afwachten hoe ze zich voelde voor ze een zooi mensen over de vloer zou krijgen. Gisteren hebben ze het er nog over gehad want mijn broer moest het toen natuurlijk echt wel weten om het aan de mensen die zouden komen door te geven. Toen is er besloten om het dan toch maar in de tuin te doen.

Dat het af en toe regent is helemaal niet erg. Er staat een grote tent ook nog eens, we hebben lounge banken beneden én boven op het balkon ook nog. Plek zat waar je afgeschermd voor een paar druppels kan zitten. Het gooit wel mijn hele schema in de war zo. Ik vier het van 1 tot 6 zei hij, speciaal voor ma niet in de avond. Eh.. Ik ben echt net wakker. Ik wist niet beter of ik zou maandag uit mijn werk bij hem langs gaan.

Na de boel hier zou ik dan mijn boodschappen gaan halen op mijn gemak en dan zou ik om een uur of 5 of zo, of later zelfs, even langs ma gaan. Nu gaat dat niet meer lukken natuurlijk. Doe maar rustig aan zegt broerlief. Jij bent altijd laat. Ja, of het nou in mijn vrije tijd is op tijdens werken, ik kom altijd tijd te kort. Ik haat tijd. Gaat mij te snel hier. Ondertussen heb ik al wat dingen opgeruimd, zingend ‘zoveel te doen, ik heb nog zoveel te doen’.

Ik ga toch echt eerst stofzuigen en dweilen. Dan mijn lijstje maken, dan boodschappen halen en dan pas naar broer lief. Of iedereen dan al weg is boeit me eigenlijk niet zo. Ik ben een beetje autistisch op dat gebied. Als ik een dag al op een bepaalde manier in mijn hoofd heb, word ik zenuwachtig als dat opeens volledig anders moet. Zoals vandaag. Ik wil gewoon morgen echt 1 dagje voor mezelf. Natuurlijk moet ik dan ook wel wat dingen doen maar ik wil zo graag weer een stukje lezen.

Dat mis ik want ik heb er al weken geen tijd voor. Het is werken, voor de katten zorgen, naar ma toe, stukje schrijven, huis schoonmaken en de dagen zijn volledig gevuld zo. Een beetje tijd  voor mezelf is echt geen overbodige luxe op dit moment. Lekker een pyjama dag, op de bank met een boek. Kopje lekkere koffie erbij. My kingdom voor zo’n dag, om een beetje Shakespear aan te halen.

Ik schrijf nu even snel, dan de boel en de rest. De katten zijn weer flink druk, ook nog eens. Maar wacht maar even, ik pak zo de stofzuiger en dan zijn ze opeens als sneeuw voor de zon verdwenen naar veiligere oorden. Dan ben ik er heel even van verlost. Ahhh, nee hoor, ik kan er ook van genieten als ze zo druk zijn juist. Ze halen dan de gekste stunts uit en ja, er sneuvelt wel eens iets en dan ben ik even boos maar kan ik er toch nog om lachen. Dat is nou leven met katten. Vier katten maar liefst en als mijn boef Sunshine eindelijk besluit thuis te komen zelfs vijf! Ik kan niet wachten… 

Opmerkingen

29.07.2017 16:03

Peet

Duidelijk: u is personeel, proest.