Een kat adopteren uit Griekenland?

Ga direct naar Sappho's Stray Cats >> https://www.facebook.com/groups/1470512369928025/?fref=ts

Een collega van mij, Caroline Kool,  zet zich samen met haar partner volledig in voor de zwerfkatten van het eiland Lesbos. Op haar speciaal voor dit goede doel opgerichte Facebookpagina (zie link hierboven) schrijft zij het volgende:

KOSTEN:
Inentingen, paspoort, chip en transportkosten bedragen 125,00
Chip overzetten(verplicht) 5,90
Transportbox kan geleend worden. Hiervoor wordt een klein bedrag in rekening gebracht om de geleende box terug te sturen.
LET OP: PRIJSWIJZIGINGEN O.V.B. WANNEER KATTEN ELDERS VANDAAN KOMEN OF BIJ BIJZONDERE MEDISCHE VERZORGING.
De kat dient op de luchthaven te worden afgehaald. Er zal altijd iemand bij de aankomst aanwezig zijn. Tegen gemaakte benzinekosten kunnen wij de kat bij u thuisbrengen.

HISTORIE EN DOELSTELLING:
Deze site heb ik opgezet om als klankboord te dienen voor de vele vrijwilligers die zichzelf tot doel hebben gesteld om dieren en met name katten op het Griekse eiland Lesbos een beter leven te geven.

U zult hier foto’s vinden van katten die op zoek zijn naar een ‘FOREVER HOME. Een THUIS waar ze met open armen worden ontvangen en waar ze kunnen rekenen op goede zorg en liefde tot het eind van hun leven.

Wanneer u bent geïnteresseerd in een van deze katten, kunt u contact met mij opnemen via de mail of Messenger. Geef wel even een reactie op facebook onder de kat van uw keuze.

ckool1965@gmail.com

Waarom juist vanaf dit eiland?
Aangezien ik niet het leed van de hele wereld in mijn uppie kan veranderen, heb ik besloten om het kattenleed te verzachten op kleine schaal en wel op dit geweldige mooie Griekse eiland waar wij sinds 2011 elk jaar komen en waar wij zelf ook al 4 schatten hebben geadopteerd.

Zij hebben ons leven een Grieks tintje geven en ik kan u vertellen…. nog geen dag spijt gehad. Aanhankelijk, levendig en eindeloos plezier. Ondertussen heb ik ook goede en betrouwbare contacten onder de plaatselijke bevolking opgebouwd en bij de mensen die naar dit eiland zijn geëmigreerd. 

De vele katten die op Lesbos leven worden door een groot deel van de bevolking gezien als ongedierte. Dit komt puur omdat de Grieken van oudsher met andere normen en waarden zijn grootgebracht als wij. Veranderen gaat langzaam en vraagt geduld en begrip.

Uiteraard worden er regelmatig sterilisatie acties op touw worden gezet om de aantallen terug te dringen. Dit lijkt simpeler dan dat het is aangezien er vele grote en kleine plaatsjes op dit eiland zijn en het aantal vrijwilligers om alle katten te pakken te krijgen, klein. Daarbij is het een gebied wat door verschillende bergketens en water wordt gescheiden waardoor er soms lange reizen nodig zijn voor een hemelsbreed betrekkelijk kleine afstand.

Gelukkig wordt er hier en daar ook al voorlichting gegeven onder de schooljeugd zodat we positieve veranderingen mogen gaan verwachten in de toekomst.

De katten worden door een arts gecontroleerd alvorens ze naar Holland worden gevlogen. Dat neemt niet weg dat er wel eens een parasietjes mee kan vliegen of dat ze last krijgen van diarree door bijvoorbeeld wisseling van voedsel. 
Op deze site vindt u ook regelmatig informatie omtrent deze problemen.

Ook na de adoptie kunt u rekenen op mijn hulp en steun bij vragen of problemen.


 

Ik heb mijn lieve Aurora ook via haar geadopteerd. Aurora komt dan wel uit Athene maar ook met de dierenhelpers daar hebben ze contact en helpen ze elkaar. Mijn mooie witte meisje is gegroeid van een getraumatiseerd hoopje kat naar een statige witte dame, die hier helemaal op haar plek is. Dat was een geweldig mooie reis om te maken! Hier onder kan je zien hoe je de verjaardagskalender bestelt, zodat u ook een steentje kan bijdragen in kosten voor dierenartsen voor sterilisatie en castratie en hulp aan zieke zwerfkatten! 

Prayer of a street cat -

Please send me somebody who'll care,
I'm tired of running, I'm sick with despair.

My body is aching, it's so racked with pain,
And I pray as I run in the rain,

That someone will love me and give me a home,
A warm cozy bed to call my own.

My last owner neglected me and chased me away,
To rummage in garbage and live as a stray.

But now I'm tired, hungry and cold,
And I'm so afraid that I'll never grow old.

They've chased me with sticks and hit me with stones,
While I run in the streets just looking for bones.

I'm not really bad, please help if you can,
For I have become just a "victim of man!"

I'm wormy and I'm ridden with fleas,
And all I want is an owner to please.

If you find one for me, I'll try to be good,
I won't run away and I'll do as I should.

I don't think I'll make it too long on my own,
Cause I'm getting weak and I'm so all alone.

Each night as I sleep in the bushes I cry,
Cause I'm so afraid that I'm gonna die.

I've got so much love and devotion to give,
That I should be given a new chance to live.

So PLEASE, PLEASE answer my prayer,
And send me somebody who'll really
care

Adopting is obviously not the solution in the longer term. For those who want to help "Animal Welfare Society of Lesvos" this is what they do on the island of Lesbos they help animals. They castrate and sterilize dogs and cats, please buy this birthday calendar. The profit is 100% benefit of this foundation. All photos were taken on the island itself.

A5 format. € 9.95 Ex.verz. (euros)
For info and to order please send an email to: koolpics.holland@gmail.com

Adopteren is uiteraard een 'lapmiddel' en niet de oplossing op langere termijn. Voor hen die "Animal Welfare Society of Lesvos" op Lesbos wil helpen met castreren en sterilizeren van honden en katten, kunnen deze verjaardags kalender kopen. De winst komt voor 100% ten goede van deze stichting. Alle foto's zijn op het eiland zelf gemaakt.

A5 formaat. €9,95 Ex.verz.
Voor info en om te bestellen stuur een mail naar: koolpics.holland@gmail.com