31. jan, 2018

Een jaar en 247 dagen zonder Sunshine

Soms is het fijn om met een schone lei te beginnen. Ik ben dolblij want ik ben weer online, laat ik dat even voorop stellen. Door vorige rampen op dit gebied heb ik ooit een externe harde schijf aangeschaft waar alle belangrijke dingen opstaan zoals foto's, muziek en documenten die ik niet kwijt wil. Een aantal dingen bewaar ik in de mail maar het enige waar je blijkbaar weinig mee kan doen zijn de bladwijzers. En daar had ik er een heleboel van. Allemaal netjes gerangschikt in mapjes ook nog. Verfdingen, koopjes voor de katten en de medicijnen, research voor mijn boeken die ik wil schrijven en waarvan ik nu niet meer weet wat ik daar wel niet allemaal in heb staan.

Daar ben ik dus niet zo heel blij mee. Toch is het altijd beter dan geen pc meer te hebben, daarom klaag ik niet maar ik vind het gewoon best wel erg. Vorige keer had ik ze allemaal nog wel volgens mij. Gewoon na het inloggen op mijn google account. Ik heb net nog even gecheckt en ik zit er gewoon ingelogd maar helaas, zonder al die bladwijzers. Ik heb ook opeens een soort woordenboekje functie terwijl ik typ en krijg ik opties (zoals nu bij opties geeft hij optellende) voor woorden om ze aan te vullen zodat ik niet lange woorden hoef te typen. Als ik woor heb staan dan maakt hij alvast woordenboek. Op zich wel handig het is alleen even wennen. Vaak heb ik het hele woord al getypt voor ik tot de ontdekking kom dat ik ook een enter had kunnen geven.

Al met al, ik zit hier weer gewoon te typen en ja, ik moet weer even aan van alles wat anders is wennen. Maar ja, over een week weet ik waarschijnlijk niet eens beter. Alleen die bladwijzers hè, die zitten me dwars. Als dat nou het enige is, dan valt het nog reuze mee. Ik deed de stekker er net in (waarom wil hij nou bij ste er sterfgevallen van maken in hemelsnaam!) en hij startte al op. Alleen had ik toen het toetsenbordje er nog niet in en toen deed mijn hele toetsenbordje het niet meer. Ik schrok al maar bedacht me toen dat ik hem eerst even weer opnieuw op zou laten starten. Zo gezegd, zo gedaan. En ja hoor, ik kon nu weer typen ook. Hoera!

Die slimme meters waren niet zo heel slim voor mijn portemonnee in elk geval. Maar goed, ik kan voorlopig weer vooruit. Ik ga natuurlijk even reclame maken voor de site waar ik hem gekocht heb. Heel snel, vriendelijk advies toen ik belde en echt redelijke prijzen. Wie weet heeft iemand daar nog wat aan als ze een pc nodig hebben en ook niet zoveel centjes hebben. Ik heb hem gekocht op www.adamc.nl en ik beveel hem warm aan. Goh, best wennen met dit Word programma, volgens mij wel een betere versie maar ik moet echt even wennen. Komt ook wel weer goed. Alles komt altijd goed, dit ook. Had ik nou alleen mijn bladwijzers nog maar haha, ik kon het toch even niet laten. Ik moet het gewoon even kwijt.

Verder ben ik heel blij hoor, gewoon weer normaal kunnen typen en op mijn site de dingen aan kunnen passen zonder dat ik daar een microscoop voor nodig heb. Ik vond het gisteren echt heel vervelend. Het leek een heel verloren hoekje opeens bij mijn bureautje. Vreselijk! Toch ook een vorm van verslaving lijkt mij. Alhoewel, het is meer praktisch. De wereld is nou eenmaal digitaler dan ooit, je zal bijna wel moeten. Ik schrijf een dagelijks blog dus ook dat doe je online. Ik ben wel heel blij met de telefoontjes van tegenwoordig. Ik weet nog wel van een aantal jaren geleden, toen ook een pc van mij overleed, toen had ik niet de mogelijkheid om er weer zo snel eentje in huis te hebben. Toen kon ik ook mijn betalingen niet meer doen en zo. Ik weet nog dat ik toen een ellendig langzame laptop van de zaak mocht lenen. Het duurde een uur of anderhalf voor die was opgestart en ik heb hem dan ook alleen maar gebruikt voor mijn betalingen want voor de rest was het ding echt onmogelijk. Nu heb ik het allemaal zo geregeld dat ik alles maar dan ook alles automatisch betaal. Dat hoef ik ook niet meer zelf te doen.

Maar mocht ik iets moeten overmaken, dan doe ik dat net zo makkelijk op mijn telefoontje. Daar ben ik ook wel heel blij mee. Ook Facebook en dat soort dingen doe je nu op je telefoon, daar hoef je ook niet meer over na te denken. Heel fijn en goed geregeld allemaal. Toch zal ik nooit een pc kunnen missen. Wie weet wat er over 10 jaar allemaal ook weer bij is gekomen van dit soort dingen. Die je dan ook niet meer kunt missen. Vroeger had je dat allemaal niet en miste je het ook niet. Hoe raar is dat eigenlijk wel niet? En vroeger is nog niet eens zo heel lang geleden. Zelfs met tien jaar geleden is er al een enorm verschil. Zo snel gaat dat allemaal blijkbaar. Het is wat.

Wat ook wat is, we zitten al bijna bij de 100.000e bezoeker! Toch wel leuk, zo'n teller op de site. Wie zou die 100.000e zijn? Dat lijkt mij erg leuk om te weten. Nou gaat mijn metertje niet zo heel snel. Rond de 200 per dag komt daar bij. Nu kijk ik even, om het hier te melden maar ik kijk naar het nummer 099378 op het moment. Nog even en dan is die eerste nul ook weg. Voor wie het wil weten dan. Als je bijvoorbeeld wilt weten hoeveel baby's er vandaag geboren zijn, dan kan je dat ook zo bekijken. Daar is een site voor. Klik maar eens hier dat is echt bizar om te zien allemaal!

Er staan dingen bij waarvan ik denk, waarom zou ik dat willen weten. Maar het als een gek optellende getal van de geboortes dit jaar, of de oplopende wereldbevolking, dat is echt van de gekke. Het aantal sterfgevallen gaat een stuk langzamer. Je hoeft niet heel slim te zijn om dan te beseffen dat het hier alleen maar voller en voller zal gaan worden op deze aardbol. Daar hoef je niet eens het ook snel oplopende cijfer van de uitbreiding wereldbevolking voor te zien. Scrol vooral even naar beneden op die site om de rest ook te bekijken. En dan te weten dat er zoveel monden niet gevuld kunnen worden. Of kunnen, dat klopt niet. Als die rijke families eens even niet zo gierig zouden zijn, en hun zucht naar macht en rijkdom even los zouden willen laten, dan was het allemaal niet zoals het nu is.

Er zijn, uitgevonden door Nicola Tesla al einde 19e eeuw, apparaten die uit lucht water kunnen maken. Logisch want de elementen die daarvoor nodig zijn, kan je zo uit de lucht vissen. Zet er een paar in die woestijnen en binnen no time heb je daar een groene weelde. Hoeft praktisch niets te kosten. Tesla vond ook apparaten uit waardoor de hele wereld gratis aan stroom kon komen. Helaas werd hij daarom toen al gesaboteerd en werd bijvoorbeeld Edison, die er wel graag grof geld aan wilde verdienen, de grote naam. Tesla wilde alleen maar graag de wereld beter maken voor iedereen. Ja, dat willen de rijken niet. Bizar eigenlijk! Er zou niemand honger of dorst moeten hebben. Die tijd zal nog wel komen, we komen daar steeds dichterbij.

Dat lijkt me wel wat en daar zou ik graag aan mee helpen. We zijn allemaal mens, ongeacht waar je geboren bent en we hebben allemaal evenveel recht op eten en drinken. Het is ook gewoon mogelijk maar dan moet er eerst heel wat veranderen. Ik kan niet wachten tot het zover is. Ik zit zelf ook met open mond naar die razende metertjes te kijken. Echt bizar, sommige dingen. Vandaag alleen al zijn wel een paar miljoen mobiele telefoons verkocht. Er zijn zoveel emails verzonden dat ik het niet eens uit kan spreken, alleen al vandaag! Bij het kopje ‘Milieu’ moet je maar niet kijken, dan word je triest. Toch vind ik zulke dingen wel leuk om te zien. Er gaat me nu iets dagen dat ik het hier al eens over gehad. Ik weet het alleen niet zeker. Het kan geen kwaad om het nog eens te noemen toch?

Ik zit zo lekker te typen, ik zou zo wel door kunnen gaan. Dat ga ik toch maar niet doen, het is wel goed zo voor vandaag. Ik ga mijn nog steeds verplichte dutje even doen en daarna ga ik lekker kip kerrie maken. Lekker met rijst. Ik heb alleen, maar dat kwam door de omstandigheden, de lunch overgeslagen. Morgen weer een dag, dan doe ik het goed, hoop ik toch. Even een klein dansje doen omdat ik weer met een pc online ben, zo fijn! Ik ben weer online!

31. jan, 2018

Quote van de dag

"Velen verliezen hun verstand niet omdat ze er geen hebben.

Origineel: Viele verlieren den Verstand nicht, weil sie keinen haben.
Bron: Handorakel"

A. Schopenhauer Duits filosoof 1788-1860
30. jan, 2018

Een jaar en 246 dagen zonder Sunshine

Zit ik hier. Met 1 vingertje te typen. Mijn pc is nu dan toch echt overleden. De begrafenis is morgen. Als het goed is heb ik dan zijn verbeterde versie binnen. Ik geloof dat het Sjoukje was die me eens een link heeft gestuurd van een zaakje dat goedkope tweedehands pc’s verkoopt. De laatste keer dat het bijna mis ging heb ik die strategisch bewaard voor het geval dat. Ik had gelukkig even een vooruitziende blik.

Elke keer maar een klein stukje typen dan. Anders word ik daar een beetje gestoord van. Ik krijg er ook kramp in mijn hand van zo. Op het moment dat de meneer die de slimme meters kwam plaatsen vroeg of ik iets aan had staan als een pc of zo en op mijn bevestigde antwoord zei dat ik die even af moest sluiten, was ik er al bang voor.

Ik kreeg gelijk. Ik heb nu hele slimme meters maar de pc krijg ik niet meer aan de praat. Verdorie! Gelaten ging ik op zoek naar de eerder genoemde link. Die vond ik en ik zag een niet zo heel dure desktop. Precies het bedrag wat er in mijn dierenarts potje zit. Of beter zat nu. De computer is besteld. Ook dat had wat voeten in aarde. Ik koos er eentje uit maar ik kreeg hem maar niet besteld. Wat een ellende op een gsm. Ik heb ze maar gebeld. Bleek achter de prijs te staan dat deze al verkocht was maar dat kon ik beter zien op een pc.

Ja duh! Die is nou juist kapot. De aardige man vroeg wat ik zocht en stelde een aantal vragen waarvan ik hem moest bekennen dat ik daar geen sikkepit van snap. Uiteindelijk heb ik nu, voor diezelfde prijs een nog veel betere dan die ik zelf gekozen had. Met 8 gb ipv 4. Goh heb ik even mazzel. Ik was net een uurtje te laat anders had ik hem vandaag al gehad. Nu komt hij morgen en moet ik er gewoon direct mee aan de slag kunnen zodra ik hem heb aangesloten. Een jaar garantie en nog allerlei extra's.

Ik heb de cits verplicht om de komende maanden gewoon gezond te blijven. Dat is ook nog eens veel beter voor hen. Beter toch? Ik heb als het goed is ook nog al mijn bladwijzers en zo omdat ik een Google account heb. Tenminste dat hoop ik toch. Anders heb ik behoorlijk pech en kan ik met veel verzamelde dingen weer helemaal opnieuw beginnen. Ik kom daar morgen snel genoeg achter. Wordt uiteraard vervolgd.

Gisteren hebben er wat mensen antwoord gegeven op mijn raadsel. Een paar hadden het zelfs goed! Ik verdenk die er wel van al eens eerder zo’n vraag gezien te hebben. Of ze zijn gewoon heel slim. Sjoukje gaf een heel origineel fout antwoord want zij wist het al. Het kwam bij haar vandaan. Het antwoord is vrij simpel. Het was gewoon overdag. Ik heb jullie een klein beetje misleid door die lantarenpalen te noemen en de lichten van die auto. Zo ben je op het verkeerde been gezet. Zo gaat dat. Zoiets vertroebelt je eigen gedachten.

Zo gaat het ook vaak in het echte leven. Mensen zien vaak dingen zoals ze eigenlijk niet zijn. Dit komt dan omdat je niet alle feiten weet en dan vul je die, zonder dat je er zelfs maar erg in hebt, zelf aan. Daardoor kan je er volledig naast zitten omdat de situatie totaal anders is dan jij dacht. Hoe vaak gebeurt zoiets wel niet. Misschien iets om toch eens even over na te denken. Wie weet hoe veel en hoe vaak je zelf niet iets verkeerd aanvult door eigen gedachten en zo een totaal verkeerd beeld hebt van iets of iemand? Stof tot nadenken!

Ik ga het kort houden vandaag want dit is niet leuk werken zo met één vingertje. Elke keer een paar zinnen waardoor je alles steeds weer even moet lezen om te kijken waar je het ook al weer over had. Niet te doen hoor. Ik hoop morgen de pc binnen te krijgen zodat ik weer lekker snel kan typen aan mijn bureautje. Dit gaat hem niet worden voor elke dag. De rest wat ik nog wilde vertellen horen jullie morgen hopelijk op de normale manier. Hoop ik toch!

30. jan, 2018

Quote van de dag

"Komt morgen wel weer hoor, niet te doen zo..."

Ria
29. jan, 2018

Een jaar en 245 dagen zonder Sunshine

Ik heb vannacht heel diep geslapen en veel gedroomd. Van alles en nog wat en echt hele rare dingen waarvan ik nu al weer het meeste kwijt ben. Wel heb ik enorm gelachen want ik werd weer eens schaterend wakker. Zo jammer dat ik dan niet meer weet waarom! Al is lachend wakker worden op zich al hilarisch en lig ik altijd nog een tijdje na te giechelen, zonder de clou te weten. Ik ben er al aan gewend maar het blijft grappig. Ik had gelukkig wel twee wekkers gezet anders had ik vast een gat in de dag geslapen. Best vermoeiend, al dat dromen.

Met een suffe kop geef ik de cits eten en, weer of geen weer, daarna willen ze even naar buiten. Ik doe de balkondeur open en dan ben je wel wakker hoor. Zeker als het waait. Aurora wil ook altijd wel maar slaat het meestal over omdat ze het te druk vindt met jongens op het balkon. Dit keer heeft ze de boys getrotseerd, ze ging ook. Ik ging even wakker worden met koffie aan mijn bureautje. Tot mijn grote verbazing springt ze opeens weer het muurtje op.

Ze rekt haar nekje helemaal om boven te kijken wat er te zien is over het randje van het dak. Helaas moest ik snel mijn camera pakken en was ze ondertussen al weer op de terugweg. Volgens mij zou ze er best wel eens even tussenuit willen. Ze probeert ook wel eens tussen de voordeur door te glippen als ik thuis kom maar daar ben ik op berekend. Zou ze het missen, het buitenleven? Of vindt ze het nu gewoon te druk met al die knullen in huis en wil ze weg voor de rust?

Kon ik het haar maar duidelijk maken dat ze dan niet zo snel meer terug kan komen. Misschien moet Sunshine haar dat maar eens even goed in haar oor fluisteren, telepathisch of zo. Die had ook geen idee dat zijn ontsnapping ervoor zou zorgen dat hij niet meer terug kon. Hij wilde gewoon eventjes kijken en dat is nu alweer bijna twee jaar geleden. Zou hij ook gegaan zijn als hij dat had kunnen voorzien? Ik denk het niet, eerlijk gezegd. Al kan je dat ook niet echt zeker weten. Aurora’s klimstunt had wel veel bekijks van de drie heren in het gezelschap. Ze zaten alle drie bovenop het huisje te kijken wat zij aan het doen was.

Natuurlijk moest Moonlight de foto weer verpesten door naar de camera te gaan kijken en dan ook nog eens naar beneden te kijken op het moment dat ik de foto nam. Die is daar heel goed in, foto´s verpesten. Die voelt camera’s van verre, vooral als ze op hem gericht zijn. Hij bleef zowaar eens een keertje zitten, dat scheelt al. Niet lang daarna kwamen ze alle vier weer naar binnen. Gelukkig maar, ik begon al bevriezingsverschijnselen te vertonen. Ik moet vandaag ontbijten en ik vond het nu te koud in de keuken met die open deur. Ik kon natuurlijk niet aan de gang blijven met excuses dus ik ben toch maar eten gaan klaar maken. Ik heb alleen zo geen trek in eten ’s morgens. Toch maar doen even.

Ik heb melk met cornflakes gekozen, er staat wel yoghurt met muesli maar dat is in mijn boek een klein beetje hetzelfde. Zuivel met dingen erin. Aan brood moest ik al helemaal niet denken. Ondertussen moet ik al fruit en water maar ik zit nog tot mijn strot vol. Ik ben niet gewend om er ’s morgens vroeg eten in te gooien. Ik ga zo maar een schijfje ananas pakken. Lekker, die verse van de AH. Alleen is die al helemaal geschild.

Die nam ik voor mijn moeder ook altijd mee, vorig jaar. Dan moet ik zo ook nog twee glazen water nemen. Nou, geloof me, tegen de lunch vol ik dat nog zitten hoor. Maar ik wil mijn best doen, ik zal het er allemaal in proberen te proppen. Vanavond bloemkool met een Duits biefstukje, ook niet vies. Het is alleen dat ik dan nog vol zit van de rest. Het lijkt wel weer of ik aan het no nonsens dieet begonnen ben. Alleen was dat nog meer eten. Wie weet, ga ik dat toch ook nog wel een keertje doen. Eerst maar eens even normaal gaan proberen te eten.

Ik zie de laatste tijd vaak die reclame van die luisterboeken. Dan zijn mensen aan het joggen of aan het haken en dan luisteren ze naar een boek. Ik snap dat niet. Kijk, voor blinden en slechtzienden vind ik zulke dingen een uitkomst. Zeker als je het braille niet onder de vinger hebt. Dat is helemaal lastig want een pocketboekje heeft met die braille bladzijden opeens formaatje encyclopedie in A4. Daar begrijp ik luisterboeken voor. Als ik een boek lees, dan zit ik er middenin. En als ik lees dan zie ik alles voor me, zoals ik het zelf wil zien. Dat kan natuurlijk met luisteren ook.

Alleen, zou ik een boek lopen lezen tijdens het joggen? Of tijdens het opruimen thuis? Dan zit je er toch niet met je volle aandacht in? Dan heeft het toch ook geen nut? Tenminste, dat zou voor mij zo zijn. Zeker bij een spannend boek. Als ik er al naar zou luisteren dan zou ik dat doen op de bank, met mijn ogen dicht, zodat ik in het boek kon komen. Alleen, ik kom liever in het boek met mijn eigen ogen. Kimberley is ook geen lezer, voor haar zou het misschien wel iets zijn. Maar voor mij, nee, ik lees zo graag, laat mij maar helemaal weggedoken in een boek zitten. Heerlijk! Ik heb er nu de rust niet voor en ik mis het echt. Dat komt nog wel weer terug, daar is het me te lief voor.

Gisterenmiddag met een vriendin een tijdje aan de telefoon gezeten. Ook zij leest graag. Die kwam me toch met een apart verhaal! Ik zal proberen het hier een beetje weer te geven. Het is meer een soort van raadseltje. Ik zal het proberen na te vertellen. Dezelfde vraag stel ik ook aan de lezers hier. Je moet je het even helemaal inbeelden wat ik ga vertellen. Er is een man, helemaal in het zwart. Zwarte bivaksmuts, jas, broek, schoenen, sokken, alles is zwart. Hij staat midden op de weg van een straat. De straatlantarens zijn ook allemaal uit. Er komt een wagen aan, met grote snelheid. Ook de auto is zwart en rijdt zonder licht! Toch raakt de auto de man niet. Gelukkig dan, voor die meneer tenminste!

Maar nu de vraag; Hoe komt het dat de auto de man niet raakt? Ik zat erover na te denken en ik kwam met verschillende redenen die allemaal niet goed waren. Na een tijdje heb ik het maar opgegeven. Toen zij me het antwoord gaf, had ik gelijk allemaal tegenargumenten. Die bleken geen van allen stand te houden. Nu lijkt het mij leuk, voor diegenen die willen antwoorden, hier op de site of op Facebook, dat jullie mij een reden geven waarom de man niet zo is geschept. Daarom ga ik nu het antwoord ook niet geven. Misschien doet er niemand mee, dat kan ook natuurlijk. Maar dat geeft niet, het is ook geen verplichting. Al lijkt het me wel leuk om te zien wat anderen er op antwoorden. Het staat vrij, morgen geef ik sowieso het antwoord. Voor nu mag iedereen nog even raden.

Voor nu hou ik het even voor gezien. Ik heb nog een hoop te doen, voor mijn doen dan. Gewoon een beetje opruimen. Vanmiddag ben ik eindelijk van die domme meters af, dan komen ze de slimme plaatsen. En het grootste raadsel van vandaag; zal ik mijn pakketje ontvangen. Ik ben vandaag net zo thuis als gisteren dus ik ben benieuwd! Als die gozer niet goed aanbelt, ga ik beneden groot met stift zetten ‘Bezorgers de bel graag GOED indrukken aub!!!’. Met wel drie uitroeptekens. Misschien gaan ze het dan een keertje leren. Misschien kan ik dat beter eerst even gaan doen, als ik de vuilniszak weg ga gooien. Ook een idee!

Een goed idee zelfs! Ik ga me maar snel aankleden en naar beneden. Dan red ik misschien mijn pakje wel van de retourneer dood. Daarna moet ik alweer bijna lunchen. Wel apart eigenlijk. Vorig jaar was ik net gestopt met dat dieet omdat het niet meer ging in al die toestanden rond mijn moeder. Nu pak ik een andere versie op, in dezelfde tijd ongeveer dat ik toen stopte. Hoe raar lopen de dingen af en toe. Ik voel me ook nu weer alsof ik alleen maar met eten en genoeg drinken bezig ben. Alleen nu moet ik er gewoon mee door blijven gaan. Nu kan het weer een beetje. De lijst is makkelijk, het is gewoon leren eten. Ik mag nog best veel, alleen moet ik erop letten dat ik wel eet. Nou, dat moet ik nu wel aankunnen, hoop ik toch. We gaan het zien. Ik ben benieuwd naar jullie antwoorden, laat ze maar horen!