1. apr, 2020

Drie jaar en 308 dagen zonder Sunshine

Om nog even verder te gaan over waar ik het gisteren over had. Die tijd om echt dingen te veranderen, die nu is aangebroken. Aangezien nu blijkt hoeveel geld de Nederlandse regering nu moet gebruiken om iedereen van faillissementen te behoeden, zouden ze er toch eens over moeten gaan denken, om iedereen een ‘staatsinkomen’ te geven. Dan is je eten en je onderdak zeg maar ‘gegarandeerd’ . Wil je extra geld voor iets? Ja, dat kan, maar daar moet je dan voor gaan werken. Zo kan iedereen in zijn talenten gaan zitten, en doen wat ze leuk vinden om te doen. Doe je niks, dan overleef je net maar je hebt in elk geval geen honger. Zoals ze ooit zijn gaan doen in het Spaanse dorpje Marinaleda, dat werkt daar nog steeds als een gek.

Er is bijna geen criminaliteit meer, er is geen politie want die is niet eens nodig. Een huis bezitten is er bijna gratis en er is praktisch geen werkeloosheid. Bijna iedereen werkt voor de landbouwcoöperatie die er zit en ze verdienen allemaal hetzelfde. Ze moeten voor al die voordelen wel verplicht 20 dagen per jaar vrijwilligerswerk doen in het dorp. En de winst van de coöperatie wordt weer gestopt in nieuwe banen. Het is een zogenaamde ‘klasseloze maatschappij’. Je moet het maar eens googelen. Reuze interessant. In de boeken van Jozef staat het ook en al zijn voorspellingen zijn altijd al uitgekomen. Elke zoveel jaar, komt er weer eentje bij. Misschien is het nu de tijd voor deze verandering? Ik hoop van wel. Dat zal al de druk en de haast van hoe het was ook weghalen en dat kan niet anders dan beter zijn. Het is in elk geval wel duidelijk, dat het anders zal moeten dan het ging. Binnen een week kunnen alle bedrijven en ZZP’ers aan het gas zowat.

Tenzij je in de zorg werkt ja. Dus zullen ze iets moeten gaan maken, waardoor dit nooit meer kan gebeuren. Daar moet de maatschappij dus niet totaal afhankelijk van zijn. Daarom, staatsinkomen en daarnaast nog wat verdienen, wat je er ook instopt aan energie. Kan jij ervan komen en heb je geen grotere wensen? Dan ga je lekker doen, waar je zin in hebt. Dat kan in van alles zijn, kunst, cultuur, wetenschap. Het lijkt mij ideaal, als alles eerlijk verdeeld wordt. Ik blijf ook maar leuke en inventieve of lieve dingen zien gebeuren. Zo mooi om te zien allemaal!

Ook wel leuk om te melden, is de mail die ik van Ziggo kreeg, die ik al jaren als provider heb. Doordat er veel meer mensen, ongewild, thuis zijn en tv kijken, hebben ze de Film 1 zenders gratis toegankelijk gemaakt voor iedereen, zodat ze lekker films kunnen kijken. Nou, dat vond ik me toch een leuk gebaar! Kijk, zo kan het ook! Ik ben blij dat ik bij Ziggo zit, al was het alleen al daarom! Dank je wel Ziggo, al kijk ik er dan wel niet naar, ik denk dat je er veel mensen blij mee hebt gemaakt en daar gaat het om. Ik ben al blij dat het 5e seizoen van Outlander is begonnen!

Mensen beginnen zich wel af te vragen of dit noodlot is, of dat het sabotage is. Maar weet je, als het niet moest gebeuren, dan had het ook echt niet gebeurd. Daar zit heus wel wat machtigs hoor, aan ‘gene zijde’, die alles bewaken en/of sturen. Hier een mooi stukje uit de boeken van Jozef, een stuk uit de uitgetypte Vraag en Antwoord avonden, die hij altijd hield in Den Haag of Schiedam in de jaren na de 2e wereldoorlog. Een heel heldere uitleg van hem, over het fenomeen ‘noodlot’, dat ook gewoon niet bestaat. Jozef: O ja. Mevrouw, u wilt weten: Wat is noodlot? Ik zeg al: Wat is noodlot? Iemand die gaat en die zegt: ‘Ik ga even naar de dokter want mijn moeder is niet goed.’ En hij komt net de hoek van de

straat om, mevrouw, en ze rijden hem dood. En de moeder leefde na vijftien jaar nog, maar de  goede ander, de andere die naar de dokter wou gaan om voor moeder hulp te halen die reden ze net op de hoek van de straat dood. Wat is nu noodlot? (Mevrouw X): ‘Dan had hij goed uit moeten kijken.’ (gelach) Nee mevrouw, dat was nu zijn zalig einde. En zo kunt u gaan, als er een ongeluk bij is, dan is het altijd… (Mevrouw X): ‘Nee, dat was geen noodlot, want als hij goed uitgekeken had, dan was hij niet doodgereden. (Meneer in de zaal): ‘Napoleon ook.’

(Mevrouw X): Hij zegt: ‘Er bestaat geen noodlot.’ En dan zegt hij dat Napoleon naar Rusland is gegaan, dat is hem noodlottig geworden. Nou, dan bestaat er toch een noodlot?’ Ja, dan bestaat er een noodlot. Hebt u alle boeken gelezen, mevrouw? (Mevrouw X): ‘Ja, ik heb er al een paar gelezen.’ Een paar, nou, er zijn er negentien. Als u de moeite niet neemt om ze te lezen, dan heb ik ook niet de moeite en de kracht het u te verklaren, want ik moet naar die boeken toe. (Mevrouw X): ‘Ja, maar dat gaat zomaar niet, om al die boeken zo maar gauw achter elkaar uit te lezen. Gauw gauw gauw… Het gaat erover, mevrouw, ik kan het u mooi verklaren, geestelijk verklaren, menselijk verklaren en ruimtelijk, en ik kan het u goddelijk verklaren. Want die man die daar de hoek omging, die had maar uit moeten kijken? Mevrouw, het was zijn tijd. (Mevrouw X): ‘Daar geloof ik helemaal niet meer in.’

Nee. Er is een vliegtuig, dat vliegtuig dat nu in Duitsland neer is gegaan; waarom hebben die mensen die in dat vliegtuig zaten niet vlug die knuppel genomen, die stuurknuppel, en hebben ze hem zelf naar het vliegveld gestuurd? Waarom deden ze dat niet? Ziet u? Een trein wordt  aangereden, is dat ook hun eigen schuld? Is dat de schuld van de machinist die daar doorrijdt? En er is zo’n andere man die daar dat wisseltje moet overgooien en doet het niet, en nu vliegt die zo op het ander spoor en vliegt er gelijk uit. Ook een noodlot? (Mevrouw in de zaal): ‘Ja.’

Mevrouw, er is geen noodlot. Alles heeft bestemming. En alles is pertinent berekend en af. Maar we kunnen wel geknoei beleven. Is dat een noodlot dat Napoleon naar Rusland ging en daar bezweek voor Moskou? Nee mevrouw, dat is zijn eigen afbraak. Hij stikte in zijn afbraak en verongelukte bijna. En zo is het met alles. En nu kunt u honderdduizenden voorbeelden nemen, en dan haal ik u… die moet u zelf stellen, u hebt het nu over Napoleon, maar ik ben niet van plan, en ik hoef het niet te doen, om al die voorbeelden naar voren te brengen.

En dan kunt u een lijstje krijgen met honderden vragen, en allemaal door noodlottige omstandigheden geschiedt, dan zal ik u de geestelijke, de ruimtelijke wet verklaren ten opzichte van leven, gevoel, persoonlijkheid, vaderschap, moederschap, reïncarnatie, wedergeboorte. Over die ene noodlottige toestand bent u met ruimte, met tijd, met leven en dood, wedergeboorte, vader-, moederschap, met planeten en sterren verbonden. Want als er een noodlot bestond, dan hield de aarde zich niet in haar baan en dan stortte alles in elkaar, want dan hangen wij in de ruimte.

(Mevrouw X): ‘Dus hij had toch gelijk dan?’ Wat zei die man dan? (Mevrouw X): ‘Er bestaat geen noodlot.’ Nee mevrouw. Die man heeft gelijk, onherroepelijk gelijk. Jazeker, zeker, die man heeft gelijk. (Meneer in de zaal): ‘Maar alles is toch wet oorzaak en gevolg?’ Ja, wet oorzaak en gevolg, karma. Meneer, maar daar hoeven we het niet eens over te hebben. Het gaat hier over de doodgewone tijd en dan is er, kijk, wij weten, en dat neemt u ook: er gebeurt niets buiten God om, of voor ons, dat God niet zou weten. Dat neemt u toch, niet?

Mooi uitgelegd of niet?!

1. apr, 2020

Quote van de dag

"De waarheid kunnen we proeven, voelen en zien. Die praten we onszelf niet aan.

Origineel: We taste and feel and see the truth. We do not reason ourselves into it."

William Butler Yeats - Iers dichter en Nobelprijswinnaar literatuur (1923) 1865-1939